Pages

Saturday, April 16

Mat Keranjang Yang Ditipu Gadis Photoshop.

Nak tau apa itu gadis photoshop? Gadis yang kehidupannya penuh tipu helah menggunakan photoshop. Lu olang tatak pecaya keee??

Ni ada sejarah daripada seorang kaki mengorat di alam maya, jom gua bawak lu jumpa ini brader dan tanya sendiri kisah dia blind date dengan gadis photoshop nih.



Mat Kera : Asalammualaikum,cik amie ka?
Aku : Waalaikummusalla..ya gua cik amie, lu si mat kera mata keranjang tu ka?
Mat Kera : Haah, gua la, dah lama tunggu?
Aku : Agak-agak kalau letak baja sikit lagi dah tumbuh pokok manga dah kat bontot aku nih. Ok gua takmau lama-lama kat sini, gua ada lagi banyak bisnes mau setel di rumah nuh, ni pon gua keluar beli ayam saja buat makan tengah hari jap lagi, lu apa cerita nak stori mori kat gua, gua dah berangin dah dengan lu nih, lu jangan sampai buat gua sentap, kang gua sentap hidung lu...

Mat Kera: Ok bro, ni nak setori, dulu masa aku mula bertapak di alam maya nih, ramai la minah-minah hot yang gua idam-idamkan, apa lagi,,gua pon photoshop gambar gua, add diorang kat YM, pastu sembang dalam 1 bulan camtu, gadis tu terus melekat, gua lagi la melekat bro, tapi first time tengok pic dia memang cair bro, mantap tak hingat punya, muka comel,bibir merah bak bontot kera. First time gua ajak dia keluar, tunggu punya tunggu tak sampai-sampai, rupanya yang sampai kalau bro nak tau, kecik sikit daripada pintu Pavi tu..aku apa lagi,,terus belah la...nasib baik gua pandai, janji pakai baju kaler jeremia(ungu) tapi aku pakai baju kaler hitam bagi nampak kurus sikit perut aku ni.Situasi kedua yang aku kena ni, sama jugak dengan gadis photoshop la, muka bukan main halus lagi, bulu mata lentik macam janda hot malaya tuh, aku dah pasang angan-angan sejak dari mula, kalau dapat nih, aku tayang kat kengkawan, tobat berdarah hidung depa tengok..

Aku : dah tu apa plak jadi kali ni kat lu? Mata dia bakok(mata mcm orang baru bangun tidoq) ka?
Mat Kera : Bukan tu, mata dia sepet bro, yang tau takpa lagi, tapi yang takleh terima, bulu mata dia takda, ada bulu mata palsu, lepas tu letak eyeliner bagi nampak mata dia besar, yang paling takleh blah bro, jerawat punya la banyak macam kertas pasir yang dok buat gosok papan macam masa belajar kemahiran hidup bersepadu tu, muka plak sikit lagi saja nak pecah rumah aku rasa..
Aku: Gua tak pecaya, gua nak tengok gambar awek tu, meh sini plastik Kodak tu.


 

Ya ampun..teruih tekeluaq ayat indon gua akibat gua rajin tengok filem Ada Apa Dengan Cinta.Sila perhatikan betul-betul adakah ini namanya photo impose..serius gebu..wow..hahahah..ops..aku penah buat kelaku camnih gak..daripada rupa aku cam minyak hitam, terus nampak macam air soya.

9 comments:

xazryx said...

perghh .edit kaw2 .HAHA ! :D

Encik Amie said...

serius kaw pnya.haha.

Zuraifah Zulkuflee said...

huh...
menakutkan je...huhu

Encik Amie said...

ZZ: Apa yang takotnya?? ce cite.

misz Qahirah said...

hahahaha.....sye x reti edit2 ni... XD

Encik Amie said...

kalau xreti edit ada lg 1 stail.

lah said...

kuang kuang kuang! hahah. nsib baik saya edit pkai picnik :p

SYAM COOK said...

dah tau edit kaw2. berani pulak pi jumpa orang kat luar.. huu...

Encik Amie said...

standard la,mana nak tau laen kaw2.haha.