Pages

Thursday, April 21

Appartment Mudah Alih.

Rumah idaman yang kecik tapi banyak benda boleh buat, simple dengan perabot tapi ruang boleh berubah-rumah macam filem Badshah Lakonan Shah Rukh Khan tu.

Hahaha..takkan tak penah tengok kot filem tu time semua gadis melayua mengidam nak golek golek dari atas bukit sampai kebawah nyanyi lagu hindustan dengan boipren?

Appartment idaman aku nih adalah rekaan Yuko Shibata daripada Tokyo, Jepun.

Ruang-ruang ni daripada sebuah rak buku,atau perpustakaan mini dirumah diubah menjadi ruang tamu, lepastu dinding yang menempatkan rak buku tu plak boleh diubah menjadi pecahan kepada ruang pejabat dan tempat tidur, kira appartment ni boleh jadi tempat tidor atau rumah dan pejabat sedara yang memang ada teringin nak buat office sendiri.











Cara rekaan ni dipanggil sliding wall.Tarik pi tarik mai boleh buat macam-macam.Dah nampak dia punya lukisan apa nama tatau orang panggil ni, aku pon dah lupa.

2 comments:

MissNadh said...

pehhh..takde kat malaysia lah..huhu

Encik Amie said...

sbb xdak la kna bg ada.apa guna ada kwn2 keja arkitek.