Pages

Thursday, April 7

6 Perkara Buatkan Anda Sucks Di Facebook.





Sapa yang taktau Facebook tu apa zaman la ni,sedangkan mak aku yang 5 percent tau guna internet dan komputer nih pon tau gak facebook tu apa, tu tak tanya makcik-makcik kuat bergosip di bawah pokok pelam waktu-waktu petang berceritakan masalah semasa jiran tetangga lagi..

Jom kita tengok keadaan dan perbuaatan yang agak sucks di Facebook.





6- Poke Button.

Kalau di facebook aku ni poke button di panggil butang cuit, jadi kadang kala bila aku bosan aku akan button tu kat profile orang yang aku add dan tak kenai untuk depa tau yang aku masuk kelebek page depa. Button nih masih steady sebab tak ramai yang teruja dgn benda alah ni di dalam facebook.

5- Amek Gambar Dan Post Ke Facebook

Ini menjadi rutin harian, tapi yang paling takleh belah bila asyik letak gambaq buat mulut muncung tuh ja..menyampah pon ada tambah-tambah amik di kedai makan bersama botoi ayaq syaitonnirrojim tuh hasil duit titik peluh mak ayah sendiri mahupon hasil kikisan duit sugar-sugar daddy kat luaq sana.Apa kejadahnya semua nih,takdak ka mak bapak yang amek kesah keadaan anak yang tak balik-balik rumah akibat tidoq dirumah boipren yang baru dikenai di bus stop sambil buat bunyi tikus naik motor serta helmet ada calaq akibat selalu sagat di atas jalan raya?

4- Menjadi Friend Di Macam-macam Group.

Yang ni tak berapa sucks tapi aku rasa macam nak share gak la, sebab kadang-kadang benda atau group yang tak penting pon depa dok like gak contohnya group 1Juta friends dalam masa sebulan untuk kelab "Aku Gay, Aku Okay!"..kalau group ni memang sucks habis..patot kena hantaq pi buat kerja amal potong pokok serta tiup lampu jalan pada jam 12 tengah malam sampai terpadam.

3-Promote Game

Yang ni paling takleh belah, kalau setakat 1-2 game yang dia main di facebook takpa lagi, ni sampai sekali post kat wall mau sampai dekat 20 game pasai dia dah "UP" level, dapat hadiah berapa ketoi emas dalam tu serta pekan dia dah jadi havoc macam Danok,Thailand. Yang ni boleh jadi "unfriend" langsung orang camni.

2- Like Button

Pantang ada orang post benda baru di facebook dia lah orang pertama yang akan tekan button like nih, kira dia nih jenis asyik dok like ja apa orang kata atau pos, termasuk bila kata kat diri dia sendiri pon dia LIKE gak..memang hampeh, baru post tak sampai 3 saat dia dah "like"..

1-Post Status Di Facebook

Yang ni yang paling buatkan menyampah..semua orang semakin menyampah jika status facebook tu dibuat oleh gadis yang saiz badan "kecik sikit dari pintu kembaq dua" menulis " beshnyew owank tuew tataap titiew shumill ~~~ngeee ..." lepas ngee tu plak ada plak dah symbol love dalam 4-5 bijik..hahaha..yang ni memang ayat paling menyampah setakat ni yang dicuba pakai oleh gadis berumoq 21 tahun kebawah.

Agak-agak hampa pon ada dak dok buat kelaku yang macam nih atau penah terbuat sat tapi cover-cover balik lepas kena kata dengan kawan-kawan...

12 comments:

merah_s said...

Hahahaha.. memang tak bleh blah..

Encik Amie said...

merah:haha,jgn jadi sucks mcm keadaan 2,sgt2 xblh blah kot.

Budak Lengai said...

hahaha..
cukup dungu!

SYAM COOK said...

ada satu jenis lagi. semua tempat dia nak komen. lepas tu sound rapat macam kenai lama lak tu. tu siap kenai detail lagi..tau rumah kat mana. dulu couple dengan sapa. naik kereta apa.. yang heran semua orang dia kenai pulak tu .. hehhee..



www.lawakwei.blogspot.com

Encik Amie said...

budak lengai: emang dasar dungu.

Syam: yg jenis 2 xjmp lg setakat ni.haha.kalau jmp dah lama kna fire.

Affina Fatin said...

HAHAHAHA. Agak ah. sengal doh org2 yg bujet comel nak pkai 'titeww, shumill" ewwwwwwwwwwww... agak2 aa... agree jgk yg 'like' post sndiri. -_-'' smuelah sya agree.

Encik Amie said...

Affina : kalau yang comel dan cute plak akan diletakkan dibahagian post atau upload gambar di facebook sambil buat caption.. seperti "titew nampark germowk lerrwww.. -.-"

Affina Fatin said...

Ha'ah! agak aa... eww.. geram aa org2 cmni. asl nak rosakkan bhase melayu. -_-'' haih.... ingt comel laa?? pastu bnci jgk org yg gune emoticons. kene dwnload lak program tu kat comp.

Encik Amie said...

Affina: hahaha..memang sangat-sangat meluat kot...geram pon ada..rasa nak tampaq muka dia guna selipar jepun laju2 kot..saja nak bagi orang kata saja bila buat camtu..

Anna Qaizana said...

hi...blog walking nieh..sy setuju dgn awk..sbb adik2 sy pun sms sy kdg2 pening duk pk apa lah budak nie nk bg tau..kita=ktew Apa=Apew..aduhaiiii...anak2 bangsa ku...

Encik Amie said...

haha..xda jual kamus ka untk bahasa mcm 2.

ridhuan hamsan said...

hahaha.. best tp mcm sial.. keh3..