Pages

Tuesday, January 18

Status Facebook yang merbahayakan diri.

Dalam paper semalam ada keluaq pasai ni. Contoh yang agak best pasai status ni apabila sorang anak gadis hot dan lentik mengepos seperti ayat dibawah ni.

" Titew bowink lew dok umah sowank-sowank".
"tatot nyew titew malam nie sowank2 kat umah dah la umah titew jaoh2 dari umah owank"

Kes menjadikan sorang gadis telah dirogol di kawasan kuala lumpur lepas dia buat kelaku kat status facebook camneh. Sebab apa? Alamat rumah di dapati didalam akaun laman sosial dia. Mungkin dia guna Foursquare atau Place.

Kan bila hampa post foursquare kadang2 ampa edit boh teruih alamat umah hampa kat situ kan, ha apa lagi pak2 idung belang ni cukup suka la termasuk perompak jalanan ni yang rembas barang orang ikot dan ja.

Untuk laki-laki atau sapa2 nak tinggalkan rumah selalu boh ayat cam ni plak.

"On the way to Pulau Pisang meet grandma with my family"(maaf jika bahasa tidak betoi).

Lebih kurang camneh gak la yang bila balik rumah dah jadi cam baru kena pugaq ja atau erti kata lain baru lepas kena londeh dengan orang tak dikenali.

Untuk lebih pengetahuan tentang kes tersebut bolehlah baca di dalam link yang di bagi

The Star

Jangan jadi seperti dalam web ni, klik link untuk tgk gambaq

Oh tobat tak buat.

3 comments:

hamzah ian said...

buat gua takut je..

amie said...

penakot rupanya..haish.

Mike Nakal said...

adesh.. apa nak jadi.. macam-macam la dunia sekarang..

recent post: Perempuan tak tahu pasal lelaki