Pages

Friday, April 8

Segmen Weh! : Kalau Aku Bukan Belogger



Aku dikejutkan dengan panggilan daripada The Famous Abang a.k.a Abang Zam seorang blogger yang baru 1 bulan UP...hahaha tapi dia punya belog Sindir Sukati Tak Pikir Orang memang best..meletop dengan gadis-gadis yang komen, merangkap dengan tu dia mintak aku cerita pasai "Kalau Aku Bukan Blogger"..

Kalau aku bukan blogger, dunia aku masih lagi dalam alam maya nih dengan membuka website mencari kerja, menengok gambaq-gambaq,barang gadget,baju-baju,seluaq-seluaq serta mungkin aku dah jadi seorang yang berat badan mencapai tahap berat badan tunggul berkeberatan sehingga 100Kg. Ni akibat makan dan tidoq saja kerja aku dan ada ketika aku akan melakukan rutin harian menjadi seorang pemandu untuk family aku. Itu rutin harian dirumah, tapi bila aku keluaq dari rumah rutin harian aku agak havoc dengan melepak di kedai sampai pukoi 3-4 pagi yakni waktu ada bola ka tadak bola sama saja, aku jugak seorang ahli Rukun Tetangga taman aku yang baru aku duduk tak sampai 2 tahun lagi nih ha, jadi apa lagi mungkin aku akan menjaga taman sambil gelak "kuk kik kuk kik" bersama pakcik-pakcik yang rambot sudah beruban bergosip pasai orang sebelah tu baru kawin..Kalau hari aku tak jaga taman plak aku akan bersama Clan aku main game Dunia Orang Takdak Awek a.k.a DOTA bersama mat-mat fixie dan abang blogger sampah a.k.a budak lengai.

Jadi sebagai seorang blogger nih, aku yang dulunya memang kaki main facebook,twitter,friendster,myspace,myrakan,tagged,e-kawan,hi5,myfriend2u,YM!, baca blog,buka website deviantart.com tengok cara amik gambaq dan edit gambaq yang cool-cool dengan menggunakan adobe photoshop,adobe lightroom,corel paint pro,mahupon photomatix untuk menjadikan gambar sesempoi yang mungkin..dengan jadi blogger aku boleh share apa saja yang ada di alam maya dan alam realiti baik daripada cerita gosip panas sampai melecur, cerita kelakuan muda mudi,share gambaq pelik-pelik dan seangkatan dengannya, dengan berblog ni gak la baru aku kenai beberapa orang top list dalam dunia blog ni yang agak aku rasa sempoi(suka komen blog kita balik),sombong(kalau u copy paste entry i tak letak backlink i saman u in court),lentik(selipar itew tetinggal kat bilik(bak kata abg hanjeng pada sorang blogger nih) dan mendapat komen sebanyak lebih seratus komen di FB),muka pecah rumah(Abang Zam dengan Aku),baik hati(kak kujie yang sangat baik hati mengajaq cara berblog) dan lain macam lagi kelaku yang ada dan takleh sebut. Ni lah kehidupan fantasi aku sekarang nih,

Aku Blogger, Aku Okay!


hahaha..buleh tara ni abang zam tulisan aku yang memang tak penah tulis lebih dari 80 patah perkataan ni.

Nak tau pasai kontest neh bolehla cuba try masuk tekan dan godek-godek tetikuih hampa tang sini : Segmen Weh! : Kalau Aku Bukan Belogger

10 comments:

Abang Zam said...

kahkahkahkah! aku muka pecah ke weh? aku hensem doh macam hanjeng..hahaha
aku pun penah jadik remaja jaga malam kat warung dekat ngn TNB kampung aku..kool nak mampus..air kopi pakcik payung..sental

hahaha! thangs juin..aku review nanti malam..sempoi weh~

Encik Amie said...

haha.belasah ja ni.

NiSha said...

haa abik etrie dia panjang betul cerita..
hehehe
nice entrie..dtg dr segmen Abg Zam
follow sini..

nisha
http://heandsheloves.blogspot.com

Encik Amie said...

oteh nisha..tq for the convinience..haha

Rafi Nilhan said...

agak bebuih mulut aku baca pnjang ni... haha.. nice..


dr segmen TFA

Encik Amie said...

hahaha..terima kasih weih..maaf jika bebuih..sila minum ayaq masak banyak2 sikit incek.

Encik Amie said...

hahaha..terima kasih weih..maaf jika bebuih..sila minum ayaq masak banyak2 sikit incek.

Fyqa said...

whoaa. mmg cool abes dgn cerpen begini. ngehngeh :D

Encik Amie said...

trima kaseh.heh.

♥sophie♥ said...

hello singgah and follow sini !
dr blog abg zam :D
http://sophieeliscape93.blogspot.com/2011/04/segmen-weh-kalau-aku-bukan-belogger.html