Pages

Thursday, April 14

Gambar Chanteks Diambil Menggunakan Iphone.

Satu masa, kamera model Kodak atau yang menggunakan filem untuk amek gambar,lepastu keluaq pulak yang model jenis automatik, then tambah lagi kamera model kompak plak versi digital yang boleh ambik gambar dengan hanya menengok pada dia punya skrin LCD, dan makin hari kamera makin hebat sehingga capaian DSLR dan terus menapak selangkah kepada kamera yang bolek amek gambar dan rakam video menjadi versi 3D.

SO henpon pon macam tu jugak tak terkecuali henpon yang kemas dengan bentuk, bukan model Connecting People yang semua orang rasa teruja dengan dia punya applications yang berlambak boleh didapati secara haram mahupon halal di pasaran internet. Jadi ni aku nak share beberapa gambar yang ditangkap menggunakan henpon iPhone 4 dan dia punya software.

Gambar dia memang nampak cun melecun jugak bagi aku yang hari-hari menengok gambaq saja, nak tengok video takleh pasai sat lagi broadband sampai limit jiwa jadi kacau..jari plak nanti mesti ketaq pasai tak pegang keyboard...

Jom kita tengok gambaq apa yang aku dok cakap nih..




Diedit dan diubah menggunakan ProHDr


Diedit dan diubah menggunakan Picture Show dan ProHdr


Diedit dan diubah menggunakan Camera+



Diedit dan diambik menggunakan Hipstamatic


Diedit menggunakan Juxtaposter




Diedit menggunakan Lomora dan Mill Colour



Banyak lagi applications yang boleh digunakan di sini termasuk Cross PRocess, TilfShift Generator,Plastic Bullet, Irish Phot Suite,Cameramatic dan bermacam-macam lagi, pada yang berminat boleh hubungi kedai henpon berdekatan untuk di jailbreaks dan memuat turun dengan percuma, jika tidak..poket anda pasti merana.

3 comments:

Botak said...

takde iphone., boleh ke pakai software ni..?? :P

Encik Amie said...

nokia pun ada.nati aku cri.

cayrol said...

aku pakai android...
kalu siapa yg suka jenis clasic boleh cari software Retro..
mmg cantik hasilnya..

Buat duit dengan Facebook!!! betul ke atau omong-omong?