Pages

Friday, April 1

Apa? Minyak Ron97 naik lagi? Ada Aku heran..

Sangat seronok membaca status di facebook dimana gadis genit,muka serupa maknya opera cina selepas di mekap segebu kueh pau ala-ala Bapak Aziz dalam filem Seniman Bujang Lapuk.





Beberapa status berbunyi seperti ini.. " Minyak ron97 naik tengah malam ni lagi 20sen..maknanya i kena jual kereta beli basikal lah macam ni..habislah rambot i yang cantik macam berus jamban ni..eeewwww"..

Bagi abang long muka pecah rumah dan helmet calar akibat menyagat di atas jalan raya selepas membayar roadtax sebanyak rm2 plak berkata " Kimak lu, gua pakai EX5 isi minyak 97 kot, nak jaga enjin nanti nak bawak cikaro gua g merempit malam minggu ni dah tak cukup duit nak bayar hotel murah lagi.."


itulah acara mengupdate status facebook..ada aku kesah? untuk mat motor aku paham cara depa, nak jaga enjin..aku tengok la ni motor depa dah makin anggun lagi dengan warna yang ceria..dah tak nampak dah acara membawak awek tonggek macam kena cucuk dengan tanduk rusa di tengah malam yang syahdu di pekan yang terkenal dengan Jusmate5..

Hahaha..memang aku tak penah kisah..itu sudah rutin minyak memang kena naik..kalau tak naik macam mana nak buat pilihan raya besaq dan belanja orang miskin di luaq sana..sedaih aku dapat menangkap sikit.

Kalau depa pakat bawak naik duit minyak awat tak naikkan duit claim untuk kakitangan pekerja di sektor awam dan swasta..buatlah tabung untuk pekerja ni yang tak mampu menampung kos minyak yang lebih mahai daripada beli baju dan seluaq dalam..

Bagi orang kampong cam aku nih..patotnya kebajikan semua di ambik kira..dok ikot suka naik harga macam-macam..kompem esok harga ikan dengan ayam naik lagi..lepastu mulalah dok kena kata kot dalam surat khabar angin puak-puak depa..

What the hell..ada aku kesah..? Aku pakai ron95..yang dok update status tu dok buat bagoih plak tulis status segala bagai pasai minyak naik harga..padahai dok pakai minyak 95 gak..dok buat sempoi buleh..

Geram plak kita dok tengok status depa nih..







3 comments:

✖[Hanji℮chan N℮kℴ]✖ said...

tah..pkai minyak 95 tu sudah..~.~

Abang Zam said...

hahaha..ape la kau..minyak tu bukan kita makan pun..hahaha!

aku dah nak post entry pasal contest..kau tunggu! baca tawuk!

Encik Amie said...

the femes abang: memangla kita tak makan..heheh..tapi dah pengangkutan punya sistem tu pakai mminyak yang bawak barang makanan kita tu...kena la pikiaq gak walaupon tak mau..kalau minyak naik, harga barang naik..