Pages

Sunday, January 23

Iphone 3Gs/4 dan Ipod Touch Rakam Video App yang cool.






8mm Vintage Camera.

Nama application dia tu, igt betul2 utk cari di Apple Store. Vintage ni adalah image yang mungkin yang ramai la ni suka tangkap gambaq yang serupa old skul sikit atau dalam kata orang muda-muda yang urban klasik.

apa yang ada pada kamera 8mm ni?


Viewfinder :
First apa yang dirakam oleh hampa yang pakai software ni yang keluaq pada skrin henpon iphone atau ipod touch tu adalah apa yang sedang dirakam.

Lense :
5 lense dalam satu iaitu jenis Clear, Flickering Frame, Spotlight, Light Leak dan Color Fringing. Kalau nak translate dalam bahasa melayu payah sikit kena bukak buku rujukan untuk cameraman nih.

Video
video dia pon ada 5 jenis gak daripada zaman 1970, 20-an, Sakura, Xpro, dan Siena.

Gambar di bawah ni menunjukkan beberapa jenis video dia yang boleh di guna utk merakam video tu.















Jitter Button
Add random up and down displacement of frames to imitate real 8mm projectors

Dia punya features plak :




Boleh tukar-tukar jenis lense atau video yang nak guna dalam kita dok tengah rakam sesuatu video tu tak kira dari hitam puteh ke kaler yang agak lain dari yg lain.

boleh on dan off flash gak rasa aku untuk device yang support benda ni.

Boleh ubah nak pakai kamera depan atau belakang.

Tap pada skrin untuk focus dan adjust exposure
options untuk kita export plak adalah pada Save to Camera Roll, email,dan hantar terus ke YouTube

boleh terus transferr melalui iTunes File Sharing

sayangnya...dia tak bagitau boleh di rakam untuk video HD atau tak, memang agak tak memuaskan hati kalau tak leh rakam dalam Hd.


Ni ada preview video sikit.




Kalau suka boleh klik iklan di bawah ni atau celcom di atas untuk tengok apa penaja belog ni nak bagitau pasai produk depa.

2 comments:

EIJABEBEH said...

hi
can u please write posts about macbook too?

amie said...

i will try..what u want to know? software?? accesories?