Pages

Saturday, December 11

Menarik,Tertarik Kau Memang Da Bomb...


Harini kita akan review pasai sebuah model handphone yang sekali pandang rasa nak ambik bawak balik rumah laju2...

Handhpone tu ialah...jeng..jengg..jengggg... HTC HD7..






Ok..HTC ni adalah pengeluar besar gak lebih besar dari kedai runcit kat kampong aku tu..aku pun taktau besaq mana sbb aku tak pernah nak search kat google pon pasai depa punya kampeni ni..tapi kalau bab2 gadjet latest depa ni slalu aku tgk dlm paper or dengar dari mulut kawan2 saja..jadi hari ni aku nak rungkaikan sikit apa yg boleh menatang gedabak ni buleh buat...

first dia punya skrin mestila HD...dengan saiz kelebaran bukan seluas padang bola tapi agak besaq gak la...4.3Inch..pergh..kotak John aku keciik lagi darii ni..hehe..ia dibina untuk memuaskan hati pemilik untuk menonton movie tak kiralah full movie atau yang gatai2 nak tgk .3gp pon buleh..




untuk tengok video plak kita boleh keluarkan kaki untuk bagi HTC ni berdiri mcm tv kat rumah tu la..kira sambil dok tgh makan nasi ngan kuah dal sama teloq masin pon bleh layan movie..best ni bang long oiiii..tak pecaya dia ada kaki..mai ni tengok gambaq bawah ni..



Nak tau apa lagi dia buleh buat? game la..mcm PS tu..tapi bukan..yang ni dia letak Xbox LIVE®..hebat dak?? bepeloh kan baca?? tu baru baca..mau kata beli..pergh..tobat lahom aih bedarah hidung sambil pegang..kira sebelum kita download game tu..kita buleh la try dlu..bak kata tokey kedai dlu.. Try Before Buy..atau cuba dulu la incek baru u tau...



Ada lagi..tak habis lagi ni..dia gak ada HD Camcordeer 720P untuk pelancong atau mat-mat kaki tiubhang.com atau dalam bahasa mat Urban youtube.com upload video "belanja jatuh gerek" depan kawan2 ka, amik video kawan2 mandi sungai ka, mak dok tomis sambai ka..semua buleh...mungkin anda boleh glamourkan kawan-kawan daripada Abang Kassim Pon Pon...

Dah bleh amek video takkan takleh amek gambaq lagi..buleh..buleh..semua buleh..bleh amek gambaq dengan kamera 5 Megapiksel yang dia ada..dahtu leh terus post pi kat bukumuka.com(Facebook.com) hampa tu...dia gak ada contacts yg leh terus ke facebook contact//

Ok..dah besaq..takkan dia nak buat berat cam seguni beras...berat HTC ni 163G saja..jadi kalau gadoh dengan awek tu pikiaq tiga kali la nak tenggalong awek ka handpone..hehe..

Jadi untuk hal-hal dalam handpone ni plak dia ada :



Resolution: 480 x 800 WVGA
CPU Processing Speed 1 GHz
Platform5 Windows® Phone OS 7
Storage
Internal storage: 8 GB (Europe)16 GB (Asia)
ROM: 512 MB
RAM: 576 M
Camera

5 megapixel color camera
Auto focus and dual LED flash
720p HD video recording
Built-in scenes include candlelight, landscape, and portrait match the environment of your subject

Connectors

3.5 mm stereo audio jack
Standard micro-USB (5-pin micro-USB 2.0)
Internet6

3G:
Up to 7.2 Mbps download speed
Up to 2 Mbps upload speed
GPRS:
Up to 114 kbps downloading
EDGE:
Up to 560 kbps downloading
Wi-Fi®:
Wi-Fi®: IEEE 802.11 b/g/n

HTC Hub

Weather, Stocks, Converter, Photo Enhancer, Sound Enhancer, and more
Downloadable apps and games

Bluetooth®

Bluetooth® 2.1 with Enhanced Data Rate
A2DP for wireless stereo headsets
Other supported profiles: AVRCP, HFP, HSP, PBAP

Multimedia1

See photos from your camera, Facebook® and Windows Live™ accounts in the Pictures hub
Music and Videos Hub powered by Zune® lets you listen to radio, download music, and more
Dolby Mobile and SRS surround sound
Audio supported formats:
.m4a, .m4b, .mp3, .wma (Windows Media Audio 9)
Video supported formats:
Playback:.3gp, .3g2, .mp4, .m4v, .mbr., .wmv (Windows Media Video 9 and VC-1)
Recording:.mp4

Location

Internal GPS antenna
Bing™ Maps

Power & Battery2

Battery type: Rechargeable Lithium-ion battery

Capacity: 1230 mAh

Talk time:
WCDMA: Up to 320 mins
GSM: Up to 380 mins
Standby time3:
WCDMA: Up to 320 hours
GSM: Up to 310 hours

Special Features

With kickstand
Customize your phone with live tiles which dynamically update all key information right on the Start screen
Choose from thousands of video titles and music tracks via integrated Zune® services
Play console-quality video games with XBox LIVE® integration

Network4

Europe:
HSPA/WCDMA: 900/2100 MHz
GSM: 850/900/1800/1900 MHz
Asia Pacific:
HSPA/WCDMA: 900/2100 MHz
GSM: 850/900/1800/1900 MHz

Recommended Windows System Requirements

Windows® 7, Windows Vista®, or Windows® XP
Zune® software




Apa lagi tak cukup..semua dah ada..dan jangan lupa..handphone ni jenis Touch Screen..jadi jangan plak dok gatai tangan cari keypad atau pon QWERTY pad..yang tu sampai kedai tutup la memang tak jumpak...

jadi..silalah cuba kekedai berhampiran dan adjust apek tu soh bagi try sat handphone ni..kalau tak bagi kata kat dia " Try dulu baru tau nak beli ka tak la apek tak pon customer 1st atau customers always right"

Selamat mencuba dan selamat membeli..pilihan terletak di tangan dan kad kredit anda..ada duit bleh beli..takdak duit..bleh test saja.

Review Handphone. bolehlah cari video review di website seperti tiubhang.com

4 comments:

Mknace said...

:):):)
ganaih dok ada.. sib baik tak besaq padang bola

Miecyber said...

Da Boom Ka ba Boomm....

http://miecyber.blogspot.com/2010/12/tips-untuk-meningkatkan-trafik-blog.html

amie said...

wah..terima kasih la sbb sudi komen..haha..sy budak baru belajaq ada salah tolong banyakkan komen.mungkin boleh ditingkatkan lagi prestasi menulis selepas ini

syahrilhafiz said...

hang nak tingkatkan lagi gaya penulisan, cuba tulis entri penuh selepas ni
tak mau ada short2 tu macam tgh, wtpe..dan bla2..
nice review bro ;D