Pages

Wednesday, June 8

Alatan Dapur Yang Berguna Untuk Wanita.

Hah, semenjak dua menjak lepas aku bekerja dan join geng-geng yg dah kawin ni, buleh kata la aku ada amik skit2 skill jadi laki orang neh..cewahhh..sambil buat keja dok dengaq- kak long kat opis aku yang tak seberapa tu menyembang pasai masak la apa la, jadi aku rasa yang ni memang sesuai untuk orang yang dah berumahtangga atau anak dara yang baru lepas amik kursus kawin, besa la, cuti sekolah nih memang ramai orang  buat kenduri kawin..tu tak kira yang kawin untuk jadikan bini nomot empat plak tu...haha..jom belek-belek tang bawah nih..

Pisau Pemotong Tembikai

Boleh potong sambil buang bijik siap-siap...bentok biasa-biasa saja..bolehla..

Avocado Cuber
 Yang ni plak nak senang potong bagi jadik bentuk bijik dam, aku pon tak brapa nak tau nama dia, tapi apa yang aku dapat tau nama dia dalam orang puteh macam nama kat atas tu la..

Alat Memerah Limau.
 Ni baru alat yang betoi nak perah limau, masuk dalam bekas nih, then just picit ja ikot suka hati hampa nak picit atau perah lagu mana pon, janji ayaq dia keluaq..

Penyagat Cheese

 Yang suka buat kek ka, buat pizza ka boleh pakai sagat macam kapai terebang kertas yang dulu-dulu masa sekolah rendak dok main baling-baling dari tingkat tiga bangunan sekolah sampai tersangkot kat tudung cikgu.

Bekas Simpan Ayaq Susu


Nampak setail pasai ada kepala lembu ja dan takyah nak tulis kat situ perkataan "Milk".

Penyagat Jagung


Yang ni aku nak suh mak aku beli pasai dia rajin buat cucoq jagung nih, makan saja pon sedap, tu tak cicah lagi dengan sos Thai..pergh..

Klip Penutup Air Kotak

Bagi yang rajin minum ayaq kotak Dutch Lady yang rajin minum tak abis dan rasa takot menatang masuk dalam tu boleh dah pi cari klip ni, memudahkan sunggoh.

Pemegang Telinga PEriuk Belanga


Ni adalah salah satu yang takyah nak pakai kain buruk bila nak angkat,kapit ja kat telinga dia boleh dah angkat dan ubah nak letak kat memana pon.

PEmbuka Botol


Pembuka botol ni aku memang nak ketengah kan kat semua orang tak kira lelaki mahupon pompuan, sebab kadang-kadang nak bukat tudung kat umah tu memang payah nak bukak.

So, itu saja untuk anda hari ni, diharap lepas ni takyah nak melengohkan tangan dan kepala lagi dah..

5 comments:

C.I.N.T.A said...

wow! terbaek! best gile kalau dpt gadget dapur mcm ni

Encik Amie said...

mesti best kan? Kmpem ramai kaki gosip kat kampung pakat2 serbu kat umah kalau tau ada alat ni.

Fina Fento said...

woho. best best.

sangat - sagat praktikal.

Encik Amie said...

boleh diketengahkan.

Anonymous said...

terbaik..tq share..