Pages

Thursday, April 14

Universiti Blogger Malaysia.


Nama :

Encik Amie

Nama Belog :
Belog Apa Saja Jadi..(jangan space kalau nak google)

Tarikh Keramat Belog Dibuka :
05 November 2010, dicipta,diedit,ditempek,ditaip,dipost disebabkan masa terlampau banyak dan taktau nak buat apa, aku berblogging mengikot hawa nafsu aku sendiri, first mula terjebak dengan berblogging bila asyik membaca member aku punya blog dan untuk paham apa itu blogger dan blog aku mula ikut terjebak dan mengeshare sebanyak mungkin informasi yang aku dapat, aku tengok,aku dengaq dan aku baca di internet mahupon di kertas surat khabar membalut nasi lemak.

Pendapat Mengenai Belog Darsawarsa :

Aku rasa, belog zaman la ni ada yang masih steady dan tak steady, steady dari segi isi dan tak steady dari segi isi jugak, ni bermaksud ada yang menceritakan segala benda yang dibuat, itu tak steady sebab kadang-kadang aku rasa ada yang dibuat-buat, jadi oleh sebab tu aku lebih mengfokuskan kepada blogger otai saja yang mana depa punya belog banyak lebih ilmiah, ada isi tersurat mahupon tersirat, dan dalam diri depa ada knowledge yang sangat mantap..bukannya cerita kedai kopi dimana kehidupan harian bersama duit hasil kutipan cukai disalah guna oleh pelajar-pelajar,mahupon keseronokan duniawi.

pandangan anda mengenai IPTM (institut pengajian tinggi maya) pertama ini.


Diharap dengan adanya universiti ini bolehla menubuhkan satu lagi group untuk lebih menambah power dalam berblog selain daripada menekankan kepada keglamouran semata-mata di belog seperti tajuk blog "dah 1000 pengikut, sonoksnyeeewww.." mahupon "u follow i, i follow u.." dan bermacam lagi kejadian aneh yang agak memeranjatkan.macam biasa tagline aku " minat masing-masing",dengan ini aku mengucapkan tahniah sebab ada universiti yang untuk penulis blog belajar, dan bukan tempat untuk berfoya-foya dan bergelak ketawa semata-mata mengejar kefemesan yang melampau.


p/s: ayat diatas ditaip tanpa berfikir panjang. mungkin boleh diguna pakai atau dimasukkan kedalam otak secara berperingkat-peringkat.


Sila Pergi Ke : Universiti Blogger Malaysia

4 comments:

MissNadh said...

mule berblog 20 dec 2011???errkkk!

hai sy siswazah UBM!weee~

Encik Amie said...

MN : terima kasih kerana menegor pada tarikh tu..setelah di selidik balik di akaun nuffnang, sy punya tarikh lagi awai..hahaha..itu tarikh 20 desember tu tarikh pertama kali mendapat BE dari nuffnang setelah sebulan menulis blog secara slow and steady.

HazHand said...

oh..good! prof akn pertimbangkan.. :')

Bakri Hussin said...

salam Tuan Blog
datang dari UBM
datang follow sini jom follow balik ok
Jom join Bloglist 1 Bulan bersama Dunialelakimaskulin.com

http://www.dunialelakimaskulin.com/2011/04/bloglist-1-bulan-bersama.html