Pages

Wednesday, April 13

Kreativiti Peti Surat.

Peti surat atau dipanggil dalam bahasa penjajahnya mailbox, satu benda yang mesti diletak di depan rumah khususnya rumah taman, kalau dikampong tu boleh gak letak sebab la ni posmen sudah pandai mencari alamat mahupon nama tuan surat tu.

Macam biasa selalu peti surat ni kaler merah saja kalau di Malaysia, dan ada ketika penah jugak aku tengok peti surat yang cambest, tapi tak best cam yang aku nak share nih. Bagi sesapa yang tengah pikiaq nak letak peti surat di rumah baru dipindahi atau baru diubahsuai bagi nampak best di mata kengkawan, boleh cuba try tengok mana tau kot-kot anda seorang yang kreatif bolehla tiru sikit-sikit.


















Yang last sekali tu kalau ditukar dengan basikal tua ala-ala posmen zaman dulu punya basikal amat layan jugak termasuk beca..

Via toxel.com

3 comments:

Kumbang Jingga said...

kalau lah peti surat camni ada kat malaysia

Encik Amie said...

kalau ada, kompem posmen akan masukkan surat sambil buat muka comey amek gambaq dengan peti surat nih..

Mizz Leya said...

pastu tuan umah dpt gelaran Dato' sbb ade peti surat yg unik. (sng2 nk dpt dato' kt mlsia nih) =_="