Pages

Friday, April 8

Cyber Cafe 2.0.

Dulu zaman muda remaja aku seorang pekerja cyber cafe, hari-hari keja aku pi kedai, bukak akaun,kira duit sales,tulis kedatangan, cuci meja,kerusi kadang-kadang cuci otak-otak budak-budak yang tak berapa betoi sangat perangai depa termasuk cuci mata minah gebu kat sana..hahaha


Berbalik pada cerita aku nih, biasala cyber cafe low profile kat malaysia nih, pakai monitor CRT lagi masa tu yang agak besaq boleh buat gadoh laki bini ataupon tenggalong adik-adik yang takmau dengaq cakap abang long. Start dari tu berubahlah dengan kemodenan ditambah dengan monitor LCD dan pakej main sejam RM1.20 saja, mana nak dapat cyber cafe sejam RM1.20 saja kat Malaysia nih? Kat kedah ada lagi,tak pecaya mai dok kat sini.



Tapi la nih cyber cafe aku keja dulu dah berubah wajah menjadi super duper cyber cafe in the world hasil daripada ilham seorang designer yang diambik bekerja dengan makan gaji buta sebanyak RM50 sebulan. Jom tengok hasil design untuk cyber cafe nih..

Hak milik orang bernama  Youri Hong, Moonhwan Park dan Hyoshin Kim.













Macam mana? Ada kelas dak? Hahahaha..ni concept punya design, kalau betoi punya ka, berdarah hidung doktor rozmey tu, kalah kedai I.T Solution dia yang juai barang komputer kat Jitra nih.


Via Yanko Design

5 comments:

Abang Zam said...

concept je ke? tapi kalau betul2 ni mau hari2 mau datang online weh..hahaha

mana pC?????

lah said...

brapa sejam ni? mcm takut la plak nk msuk klau exclusice cam ni.. :p

Encik Amie said...

pc? Smua touchskrin.aku pun xtau tp memang cool.

Lah: yg ni sejam rm50 mcm 2 je.

✖[Hanji℮chan N℮kℴ]✖ said...

wah!ini baru btl2 cool abes!!

eyqa said...

wow!bestney lau ade cm neyh,bankrup sbb hari2 g CC tu,,haha