Pages

Wednesday, March 23

Kenapa Saya Suka Baca Blog Hanjeng Part II

Kenaper saya suka baca blog hanjeng? Susah nak describe bak kata orang belah kampung Nami kot nu, tatau kampung tu blah mana?

Berbalik kepada pemilik blog hanjeng yang tengah top dengan cerita realiti keadaan masa kini baik di tv,internet,surat khabar metrosexual mahupon di tepi jalan.

Menceritakan pelbagai kisah suka duka,gelak tawa,kata mengata dan lain macam sikit la bunyinya yang sukar digambarkan dengan kamera DSLR tapi boleh diterangkan dengan penaipan.

Blog hanjeng bukan saja menceritakan pasaipa sesuatu berlaku dengan secepat kilat bak pekan jitra dibanjiri ayaq selot hujung taun haritu. Tapi jugak menekankan perangai anak muda kita masa kini tak kiralah di shopping komplek yang depa jadikan bak kedai pak depa dengan dok melepak, isap rokok malah acara buat-buat bunyi tikus baru lepaih kenyang sapu ikan siakap 4-5 ekoq.

Disebalik cerita didalam blog hanjeng, anda boleh bertanyakan masalah tak kira la masalah rumah tangga, masalah pasai pa fails bahasa inggeris sedangkan masa kat skolah dulu time cikgu bahasa inggeris tu masuk ja mesti nak duduk depan bukan pasai nak mengaji sangat pon tapi sebab cikgu tu lawa,hot,lentik, pakai baju kebaya kain belah sampai ke paha. pergh..penangan yang amat teruk lagi bila cikgu plak jenis-jenis cina look kot nuh jenis mai kelas pakai skirt pendek warna putih plak dah.

So kalau sesapa ada masalah yang memang ada kaitan dengan benda di atas mahupon lagi teruk dari diatas, boleh mula start tanya kat abang hanjeng kita, dia akan segera membalas dengan jawapan yang kalau hampa rasa hati hampa keras cam batu untuk terima jawapan dia tu, boleh start karang kat blog dia start la ni.

Biodata abang hanjeng :

1-Seorang pelajar jurusan Tesl di universiti terkemuka di Malaysia dan bekas pensyarah institut pengajian swasta.
2-Seorang yang amat berhati lembut bila mana anjeng belaannya di gores oleh sesapa saja dengan senang hati.
3-Abang hanjeng jugak merupakan bekas pemain skateboard yang amat masyhur dan diakhir zaman kariernya telah dirundung duka akibat ayat " Gena pon takpa.."
4-Bertukar karier dengan membawa hanjeng dia jenjalan tiap2 hujung minggu dan malam hari biasa dengan sekumpulan lagi geng yang di bagi nama abang pereweng mampoih.

Nak jumpak abang hanjeng dengan hanjeng dia? Tengok gambaq dibawah.


Hanjeng Kepada Abang Hanjeng

Abang Hanjeng

Rupa terpaksa ditutup bagi menutup segala identiti bagi menjaga sensitiviti semua kaum di malaysia.

Nilah aku rasa entry paling panjang aku penah tulis, hasil ilham daripada abang hanjeng sendiri suh aku tulis lagi, jadi aku tulis. Balik mai siap hang..tgk wayang lagi, hang buat abang Hanjeng

2 comments:

Abang Zam said...

haha..abang Hanjeng mintak hang buat ka?

awat hang tak buat pasai aku sekali..haha..aku belanja tengok gadis gebu..mau?

amie said...

suda buat dah..hahahahaha..mana wek gebu mana??